Vrijwilligers

Samen iets bereiken, waardoor u uzelf kunt blijven.

Contact

Mantelzorg

Een mantelzorger is een ieder die betrokken is bij de cliënt en/of een bijdrage levert in de zorg aan de cliënt (familieleden, vrienden, buren, kennissen).

In de thuissituatie krijgen cliënten op een professionele manier zorg en/of ondersteuning aan de hand van een indicatie die past bij de vraag aan zorg en/of ondersteuning van de cliënt en waar het netwerk van de cliënt daar geen mogelijkheden (meer) voor heeft.

Callazorg biedt de mantelzorgers hierbij ondersteuning aan. Om de zorg zo optimaal mogelijk te laten verlopen is een goede communicatie en samenwerking tussen thuiszorg en mantelzorger van groot belang. Onze zorgverleners werken graag aan het verbeteren van de samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers en in het signaleren van overbelasting bij hen. Callazorg kan ook de taken van de mantelzorger overnemen, wanneer deze tijdelijk niet of beperkt aanwezig is.

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de cliënt en verdienen ondersteuning en begeleiding bij het uitvoeren van hun zorg- en ondersteuningstaken. Een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en zorgverleners draagt bij aan de kwaliteit van leven, niet alleen van de cliënt maar ook van de mantelzorgers. De zorgverleners zorgen ervoor dat de mantelzorgers de professionele verantwoordelijkheden van de zorgverleners kennen en respecteren.

Het beleid dat Callazorg voert op het gebied van mantelzorg, is vastgelegd in een beleidsnotitie. Een verzoek om inzage in dit document kan via het contactformulier.

ONZE CLIENTEN VERTELLEN

Bedankt voor de persoonlijke verzorging.

Marja

Callazorg heeft alle verpleging voor mijn vader uitstekend uitgevoerd.

Ayse

Het is elke week weer top met de huishoudelijke hulp, zonder jullie zou het allemaal lastiger zijn.

Rose

Persoonlijke Verzorging

Persoonlijke verzorging bij Callazorg is gericht op het ondersteunen bij het dagelijks functioneren, zoals het opstaan, douchen, aankleden, eten of naar het toilet gaan. Dit kan tijdelijk of langdurig zijn.

Verpleging

De verpleegkundige bezoekt u aan huis om te kijken welke hulp nodig is. Waarna de verpleegkundige een indicatie opstelt, wat het uitgangspunt zal zijn voor de verdere hulp vanuit Callazorg.

WLZ & Overbruggingszorg

Wanneer de cliënt door chronische aandoening gelimiteerd is en intensieve zorg of toezicht nodig heeft, biedt Callazorg de zorg waarop u kunt rekenen. Hierdoor krijgt u zorg dat bij u past.

Begeleiding

Bij individuele begeleiding, wordt er vanuit huis ondersteuning en begeleiding aangeboden. Callazorg biedt hierbij onder andere ondersteuning bij het organiseren van het dagelijks leven.

Huishoudelijke hulp

Bent of kent u iemand die door omstandigheden niet langer meer instaat is het eigen huishouden uit te voeren?  Callazorg biedt huishoudelijke hulp voor korte of lange periodes aan.

Bekijk onze vacatures

Zoek je een baan in de thuiszorg? Bekijk dan de vacatures van Callazorg en neem direct contact met ons op!

Vacatures

CONTACT OPNEMEN