Vrijwilligers

Samen iets bereiken, waardoor u uzelf kunt blijven.

Contact

Mantelzorg

Een mantelzorger is een ieder (familieleden,  vrienden, buren, kennissen) die betrokken is bij de cliënt en/of een bijdrage levert in de zorg aan de cliënt.

In de thuissituatie krijgen cliënten op een professionele manier zorg en/of ondersteuning aan de hand van een indicatie die past bij de vraag aan zorg en/of ondersteuning van de cliënt en waar het netwerk van de cliënt daar geen mogelijkheden (meer) voor heeft.

Callazorg biedt de mantelzorgers hierbij ondersteuning aan. Om de zorg zo optimaal mogelijk te laten verlopen is een goede communicatie en samenwerking tussen thuiszorg en mantelzorger van groot belang. Onze zorgverleners werken graag aan het verbeteren van de samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers en in het signaleren van overbelasting bij hen. Callazorg kan ook de taken van de mantelzorger overnemen, wanneer deze tijdelijk niet of beperkt aanwezig is.

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de cliënt en verdienen ondersteuning en begeleiding bij het uitvoeren van hun zorg- en ondersteuningstaken. Een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en zorgverleners draagt bij aan de kwaliteit van leven, niet alleen van de cliënt maar ook van de mantelzorgers. De zorgverleners zorgen ervoor dat de mantelzorgers de professionele verantwoordelijkheden van de zorgverleners kennen en respecteren.

Het beleid dat Callazorg voert op het gebied van mantelzorg, is vastgelegd in een beleidsnotitie. Een verzoek om inzage in dit document kan via het contactformulier.

ONZE CLIENTEN VERTELLEN

Bedankt voor de persoonlijke verzorging.

Marja

Callazorg heeft alle verpleging voor mijn vader uitstekend uitgevoerd.

Ayse

Het is elke week weer top met de huishoudelijke hulp, zonder jullie zou het allemaal lastiger zijn.

Rose

Welkom bij Callazorg.

CONTACT OPNEMEN